Szybkowary CALVO pozwalają na przygotowanie zdrowych i smacznych posiłków w czasie nawet pięciokrotnie krótszym niż w przypadku tradycyjnych metod. Dzięki krótkiemu czasowi gotowania oraz hermetycznemu zamknięciu potrawy zachowują naturalne aromaty i bogactwo smaków.

Warto podkreślić, że szybkowary to urządzenia niezwykle energooszczędne. Zużycie energii podczas gotowania w szybkowarze jest prawie dwukrotnie mniejsze niż w przypadku tradycyjnego gotowania (965 kW zamiast 1555kW).

Unikalny system otwierania i zamykania szybkowaru gwarantuje bezpieczeństwo i wygodę użytkowania.

Specjalnie perforowany koszyk do gotowania na parze pozwala na zachowanie do 85% witamin w gotowanych warzywach. Uchwyt z tworzywa zapewnia bezpieczeństwo. 3 warstwowy spód indukcyjny zapewnia perfekcyjną dystrybucję ciepła oraz doskonałe rezultaty gotowania.